Závod Figaro Trnava

Historické, více než stoleté budovy výrobního závodu Figaro Trnava zůstaly historickými pouze na pohled zvenčí. Uvnitř se ukrývá moderní výrobní závod na výrobu čokoládových a nečokoládových cukrovinek. Jeho neustálý rozvoj vychází z dlouhodobé výrobní strategie, kterou každoročně upřesňují aktuální požadavky trhu. Základním cílem závodu je pokrytí všech požadavků na výrobu, zajištění růstu efektivity výroby, kvality a bezpečnosti výrobků.

Za posledních pět let byl zrealizován komplexní reinženýring výrobních kapacit, který přinesl nejen zkvalitnění výrobních procesů, ale také výrobního prostředí, o čemž svědčí získání certifikátů ISO, IFS a BRC.

Ve svém výrobním programu zůstalo Figaro Trnava na jedné straně věrný staré osvědčené tradici a na straně druhé pružně reaguje na světové trendy v oblasti vývoje cukrovinek s orientací na vybudování povědomí značek.

Na čtyřech podlažích výrobního závodu se vyrábějí různé sortimentní skupiny cukrovinek. Jsou to ovocné a mléčné karamely, oblíbené Sněhulky ve čtyřech různých příchutích, dropsy, furé, máčené cukrovinky na bázi fondánu, pektinu a agaru, dále želé cukrovinky olejované nebo cukrované. Speciální skupinu tvoří výroba sezónních máčených cukrovinek - vánočních salonek.

Nejtradičnější výrobek charakteristický pro závod jsou Roksová lízátka, která nemají ve světě svou jedinečností konkurenci. Jedinečné jsou nejen svou kvalitou a způsobem výroby, ale i uměleckou hodnotou. Jde o ručně vyráběné výrobky vytvářené skládáním kanditové hmoty, přičemž je na průřezu možné vytvořit různé motivy a vzory podle přání zákazníka.

Důkazem úspěšnosti snažení vývojového oddělení o přizpůsobení se celosvětovému trendu tzv. "Zdravých potravin" je výroba skupiny výrobků - furé s výtažky z léčivých bylin pod značkou Verbena. V posledním období prošel výrobek procesem redesignu. Má nejen na pohled poutavý obal a lahodné příchutě, ale především nadstandardní užitné vlastnosti pro spotřebitele.